Spiro
2011, videoinstal┬Ělacions
Josep M. Jordana


SPIRO és un conjunt de tres treballs videogràfics i una acció sonora que tenen en comú l’exploració de la veu humana i les seves connexions amb l'emotivitat i la comunicació.

18 - 23 gener 2011, de 11 a 21h
ARTS SANTA MÒNICA Espai Balcó
Acte inaugural: dijous 20 gener, 19h
entrada gratuïta

SPIRO és un conjunt de tres treballs videogràfics de Josep M. Jordana i una acció que tenen en comú l’exploració de la veu humana i les seves connexions amb l'emotivitat i la comunicació. SPIRO, del llatí Spirare: bufar, respirar, viure, bategar, exhalar, anhelar...

VEUS? és una videoinstal·lació per a nou monitors de vídeo, en la qual nou dones canten repetidament una melodia en una invocació a la seva pròpia emotivitat. Amb la participació de Glòria Basté, Mireia Chalamanch, Lis Costa, Grego García, Viviani Godoy, Montse Martínez, Silvia Mestres, Rosa Puig i Sandra Velzi.

TRÍPTIC CRIDANER és una videoinstal·lació per a tres monitors de vídeo centrada en l’expressió del crit d’una dona a través de fragments del seu cos. Amb la participació d’Esther Freixa.

CAU és una projecció de vídeo monocanal on cinc homes es transmeten una melodia a cau d’orella xiuxiuejant-la successivament de l’un a l’altre. Amb la participació de Mark Cunningham, Xavi Marx, Jordi Teixidó, Tres i Lucas Ariel Vallejos.

20 gener, 19h.  Acte inaugural: A CAU D'ORELLA
Encara que la videoinstal·lació ja funcioni des del dimarts 18, com a acte inaugural es realitzarà el dijous 20 a les 19h una acció sonora anomenada A CAU D'ORELLA, on dues persones cantaran a cau d'orella als espectadors breus melodies improvisades, com una mena de miniconcerts personalitzats. Amb la intervenció de Viviani Godoy i Tres.

agraïments
Lis Costa, Comunicació Audiovisual UB, Núria Antentas, Xavi Casadesús, Pablo de Val, Carles Aguilar i a tots els participants.

producció
HABITUAL VIDEO TEAM
www.habitualvideoteam.org

ARTS SANTA MÒNICA
Espai Balcó
La Rambla, 7 - 08002 Barcelona
www.artssantamonica.cat

descarregar postal