Nit FLUX
2009


Sessió presentada a:

NITS DIGITALS 2009, cicle d'arts electròniques de Vic
19 novembre 2009_22h
Jazz Cava
Rambla Montcada, 5 - 08500 Vic

Una col·laboració de Flux Festival i Nits Digitals.
Festival organitzat per victrixmedia.

www.nitsdigitals.com
www.fluxfestival.org

www.victrixmedia.com

PROGRAMAprimera part

LIS COSTA (Habitual Video Team)

Flux, festival de vídeo d'autorPresentació del festival de vídeo d'autor FLUX (Barcelona) a càrrec de la seva codirectora Lis Costa, amb la projecció en vídeo d'una selecció dels autoretrats realitzats pels autors participants al festival en les últimes edicions.

Flux és un festival dedicat als autors de vídeo vinculats a la ciutat de Barcelona, que treballen en el camp del vídeo de creació (videoart, documental de creació, videoinstal·lacions, etc.). Flux va néixer l'any 2000 amb la intenció de centrar el protagonisme en els autors de vídeo i oferir un espai perquè puguin donar a conèixer la seva feina. El festival l'organitza l'associació Habitual Video Team, equip videogràfic format des del 1991 per Josep M. Jordana i Lis Costa.

segona part

FRANÇOIS R. CAMBUZAT + VINCENT FORTEMPS
Putan Club. Música, dibuixos i vídeo

Putan Club (França / Itàlia / Bèlgica). Putan Club és un projecte de dibuix, videoprojeccions, música i "instant-art-movie" format per François R. Cambuzat (L’Enfance Rouge) i Vincent Fortemps. Putan Club és una unitat de resistència caracteritzada per una manera d’actuar molt propera als primers complots dels partisans europeus durant la darrera guerra mundial i als resistents iraquians, afganesos o txetxens. La resistència s'organitza per mitjans arcaics i immediats del nostre segle: veus i rumors elèctrics, llapis, retoladors, carros de combat i paraules comptades. De la pintura rupestre al conceptualisme més audaç, de l’avant-rock a la música clàssica contemporània, al tecno- house més brutal, com dir del petó a la boca fins a la puntada de peu al cul. Aquesta és la sinèrgia que dóna força i poder a la resistència: música + arts plàstiques + textos.