FLUX cicle de vídeo d'autor 2002-2003El cicle de vídeo d’autor FLUX va néixer el 2000 amb voluntat de continuïtat per ajudar a omplir un buit important en la difusió del vídeo de creació a la nostra ciutat, i amb l'objectiu d'oferir una sèrie de sessions dedicades als autors de vídeo vinculats a la ciutat de Barcelona, que treballen en el camp del vídeo de creació (videoart, documental de creació, videoinstal·lacions, etc.).

El cicle va centrar el protagonisme en els autors i oferia un espai per donar a conèixer la seva feina. És per això que es va plantejar generalment en sessions monogràfiques amb la finalitat de mostrar una selecció representativa de l'evolució de l’obra de cada creador per tal d'obtenir-ne una bona visió de conjunt, cosa difícil d’aconseguir en festivals i mostres col·lectives que sovint només permeten un coneixement fragmentat, parcial i descontextualitzat de l’obra.Va tenir lloc a Barcelona durant quatre temporades amb una periodicitat mensual des del 2000 al 2004. En total es van programar 32 sessions amb projeccions de vídeo, actuacions i performances. Sempre va ser fonamental comptar amb la presència dels autors, per afavorir el diàleg amb el públic.

Hi van participar Julián Álvarez, Jacobo Sucari, Xavier Manubens & Maite Ninou, Toni Serra & Joan Leandre, Jordi Teixidó, Pedro Ballesteros, Josep M. Jordana, Eugeni Bonet, DJ Blue, Joan Pueyo, José M. Palmeiro, Neus Buira, Adolf Alcañiz, Ester Xargay & Carles Hac Mor, Xavi Hurtado, IDEP: autors emergents, Miquel Jordà, XGuix, Lluís Escartín, Joan López Lloret, Harmonia Carmona, Carles Congost, Jordi Colomer, Francesca Llopis, André Cruz, Art Larson, Nuria Canal, Iñaki Álvarez, Daniel Miracle, Erickq Palaudàries, Laura P. Sola, Zosen, Philip Scheffner, Francesca Llopis + TLLT, Habitual Video Team, Kònic thtr, Manuel Huerga i Núria Font.

FLUX formava part del G’s Club-Sidecar, la programació setmanal que al llarg de tretze temporades va oferir cada dimarts el segell discogràfic barceloní G3G Records.FLUX estava organitzat per Habitual Video Team i G3G Records amb el suport tècnic d'Altervideo.

El cicle va ser l'inici del que a partir del 2005 es va convertir en l'actual festival FLUX.

FLUX cicle de vídeo d'autor 2002-2003
29 octubre 2002 - 17 juny 2003
G's Club-Sidecar Barcelona

Aquesta tercera temporada del cicle s'han fet 9 sessions que, amb una periodicitat mensual, han tingut lloc al G’s Club-Sidecar de Barcelona, formant part de la programació organitzada cada dimarts pel segell discogràfic barceloní G3G Records.

Sessió 1: Harmonia Carmona.
Sessió 2: Carles Congost.
Sessió 3: Jordi Colomer / Francesca Llopis.
Sessió 4: André Cruz.
Sessió 5: Art Larson.
Sessió 6: Nuria Canal / Iñaki Álvarez.
Sessió 7: Daniel Miracle.
Sessió 8: Erickq Palaudàries / Laura P. Sola / Zosen.
Sessió 9: Reflux 2.

G's Club-Sidecar

Plaça Reial, 7

08002 Barcelona

www.fluxfestival.org