Una branca fonamental de la feina d'HABITUAL VIDEO TEAM és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals.

Disposa d’un arxiu de més de 1.000 gravacions de vídeo efectuades per l'associació durant més de vint anys, des de l'any 1990 fins a l'actualitat.

L'arxiu consta principalment de concerts de música experimental, d’actuacions poètiques, i en menor quantitat engloba arts escèniques i arts visuals (performances, accions, teatre, dansa, òpera de butxaca, titelles, espectacles interactius, arts electròniques, instal·lacions, exposicions, presentacions, conferències, fires, etc.), tant d’artistes locals com internacionals.

Té un gran valor històric i cultural ja que documenta gran part de l'escena alternativa musical i poètica de la Barcelona dels 90 en endavant, incloent la programació del G's Club organitzada per la discogràfica G3G Records, els festivals poètics organitzats per propost.org, els inicis de la col·laboració entre Enric Casasses i Pascal Comelade, de grups com CaboSanRoque, o la trajectòria de músics, poetes i artistes com Accidents Polipoètics, Tres, Joan Saura, Lydia Lunch o Jakob Draminsky Højmark, entre altres.

La major part de l'arxiu està gravada a Barcelona en espais com Communiqué, Sidecar, Zeleste, KGB, CCCB, Fundació Miró, Teatre Malic, Heliogàbal, Standard, CaixaForum, Arts Santa Mònica, Conservas, Antic Teatre, Teatreneu, diversos Centres Cívics, etc., però també documenta altres esdeveniments de fora de Barcelona com el festival d'arts electròniques Nits Digitals de Vic i el festival multidisciplinari A Part de Girona.

SUMMA [arxiu videogràfic d’Habitual Video Team]
A partir del 2012, es posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual en un arxiu videogràfic on line d'accés públic sense ànim de lucre: www.summa-hvt.org.

summa_logo.jpg