POLS-logo-RGB-510.jpg


POLS 2019

[arts en viu a escena]
10, 11, 12 i 13 gener 2019
Antic Teatre, Barcelona

POLS és una proposta que vol impulsar la creació escènica i performativa contemporània i promoure els creadors de les arts en viu, amb propostes artístiques de caràcter plural.

En aquesta primera edició presentem quatre creacions d'artistes vinculats a CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística, de Mollet del Vallès.

CRA'P és un espai físic on es treballen diferents processos artístics, i alhora és un espai de trobada que facilita l'intercanvi entre creadors i persones interessades, mitjançant activitats i programes que van fent xarxa i establint col·laboracions.

Organitzat per HABITUAL VIDEO TEAM
amb la col·laboració de l'Antic Teatre i CRA'P

descarregar postal

veure clip promocional

www.polsfestival.org
www.cra-p.org
www.habitualvideoteam.org


_________________________________________________________________


DIANA GADISH
Atlantis2019. Esbós d’un paisatge
50 min. Nous llenguatges del cos.

Atlantis2019ret.jpg

Atlantis2019
fa referència al mite d’una civilització desapareguda a causa d'una catàstrofe. La creença més estesa és que va desaparèixer sota les aigües. El títol es reactualitza cada any. Aquesta reactualització incideix en el caràcter processual i inacabat de la recerca, que no apunta cap a una fita concreta sinó a una pràctica que es confronta constantment al moment present. El projecte no està pensat només com a peça escènica, sinó com a procés amb dues modalitats; una entesa com a laboratori, on es conviden diferents persones a participar de manera pràctica, i una altra plantejada per ser compartida davant la mirada de persones externes a la pràctica (un públic). El principal eix del treball és la memòria corporal, sobretot en relació al/s territori/s. Com a memòria corporal s'entén no només la memòria personal, sinó també tota la memòria heretada i memòria compartida (col·lectiva). És una proposta d’immersió, que arriba a profunditats on ficció i realitat ja no són discernibles.

"En el tiempo profundamente reticulados, caemos, caemos y yacemos y caemos". (Paul Celan)

Concepte i creació: Diana Gadish
Interpretació: Esther Freixa i Diana Gadish
Acompanyament i suport dramatúrgic: Toni Cots
Disseny de llums: Daniel Miracle
Amb el suport de La Caldera i Festival Citemor (Montemor-o-Velho); i col·laboració de CRA’P i Fundació la Plana.
Persones que han passat per la pràctica i format part de la recerca: Amaranta Velarde, Oihana Altube, Sigrid Kollmannsperger, Daniel Loaiza, Darío Castro, Sara Pons i Carme Martínez.

És un treball en procés exhibit per primer cop a La Caldera el 22/11/2018.

Diana Gadish cursa primer cicle de Belles Arts a la U.B. i el 2007 es gradua de S.N.D.O. (Estudis superiors de coreografia a Amsterdam).
Com a intèrpret ha treballat en projectes de dansa, teatre, clown i "performance art" en diversos països (Holanda, Bèlgica, Àustria, Suïssa, Alemanya, Espanya i Mèxic). Amb les seves creacions Hiccup for Home (2007), Genesis Joplin (2009), Lucy Live (2013) i Handle with care (2016), ha actuat a diferents països europeus i d’Amèrica llatina.  Actualment, a part de seguir girant amb les seves obres escèniques, imparteix classes de treball corporal a Laboratorio Escuela i des de 2015 treballa com a pallassa d'hospital amb "Pallapupas". També és membre de CRA'P.

www.dianagadish.com

_________________________________________________________________


ESTITXU ARROYO SÁNCHEZ
Cuerpo-Documento / Serie 1

60 min. Nous llenguatges del cos.

Cuerpo-Documento-Serie1.jpg

Cuerpo-Documento
és un projecte d'investigació escènica concebut a manera d'arxiu performatiu multidisciplinari. Se centra al voltant del cos femení com a document, com a lloc de trobada i debat. Com a espai potencialment poètic. Aquest treball experimenta entre els límits de la instal·lació, la coreografia i la performance, explorant a través de llenguatges diferents com el vídeo, la fotografia i la iconografia. L'arxiu Cos-Document conté diferents carpetes independents, a mode de peces curtes, que dialoguen entre elles segons com són presentades. La Sèrie 1 es compon de quatre carpetes: 1. Pasarela; 2. Anatomía de una colección; 3. Ser muchas y no ser ninguna; 4. Apariciones.

"Tots tenim un Cos-Document que arxiva memòria, ferides i vivències".

Interpretació, creació i concepte: Estitxu Arroyo Sánchez
Direcció artística: Esther Freixa i Ràfols
Assessorament: Toni Cots
Coproducció: Festival de Dansa de Navarra, DNA 2018.
Residències: DNA 2016, Centre d'Art Contemporani de Huarte, Ajuntament de Tudela, teatre Gaztambide i Dansa espai Navarra, CRA'P, La Caldera.
Amb el suport de les ajudes a la creació gestionades des del CACH i el Govern de Navarra, 2018
Agraïments: Arxiu Reial i General de Navarra, MACBA i MUSAC.

Es va estrenar al DNA. Festival de Danza de Navarra, el maig del 2018. Presentada també a La Caldera de Barcelona el juny del 2018.

Estitxu Arroyo Sánchez és performer, actriu i creadora escènica multidisciplinària. Cursa estudis de Bilbioteconomia i documentació a la Universitat de Saragossa. Estudia a l'Escola Navarra de teatre, posteriorment es llicencia a l'Institut del teatre de Barcelona, ​​en l'especialitat de teatre gestual. Gaudeix d'una beca d'aprofundiment d'estudis a la Universitat de les arts de Berlín (U.D.K). Realitza el màster en pràctica escènica i cultura visual organitzat per la Universitat d'Alcalá de Henares, en col·laboració amb el Museo Reina Sofía, Matadero i La casa Encendida, a Madrid. Paral·lelament rep formació integral en ioga i meditació. Actualment és professora de ioga i meditació a la Universitat pública de Navarra, entre altres llocs. Al mateix temps en aquests últims 10 anys, treballa com a narradora professional i imparteix classes i tallers relacionats amb el fet creatiu, les arts vives, la investigació corporal i el moviment.

https://cuerpodocumento.org
http//centrohuarte.es/blog/category/estitxu-arroyo-sanchez
https://www.youtube.com/watch?v=Kg3vnI8xSUE

_________________________________________________________________


PROGRAMA


dijous 10 gener 2019. 20h

Diana Gadish
Atlantis2019. Esbós d'un paisatge

divendres 11 gener 2019. 20h

Estitxu Arroyo Sánchez
Cuerpo-Documento / Serie 1

dissabte 12 gener 2019. 20h

Toni Cots & Esther Freixa i Ràfols
30 anys - un acte poètic de resistència

diumenge 13 gener 2019. 20h
Núria Guiu Sagarra
Likes

ANTIC TEATRE

Verdaguer i Callís, 12 - 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

entrades
12€ on line / 15€ a taquilla / amb descomptes

abonament 4 espectacles
40€ on line

comprar entrades

_________________________________________________________________


TONI COTS & ESTHER FREIXA I RÀFOLS
30 anys - un acte poètic de resistència

60 min.  Noves dramatúrgies.

30años.jpg

Aquesta proposta escènica sorgeix a partir de l’escriptura de l'Ingeborg Bachmann. Amb la seva veu, sempre present, ens qüestionem la nostra més profunda humanitat. Ens desvela l'ambivalència d'un món que si bé ens és cruel, aliè, limitador i ens dificulta poder viure la pròpia vida amb llibertat, també en ell podem experimentar la bellesa més subtil. Durant aquests trenta anys, fem junts un viatge d’anada i retorn des de l'oblit, obrint escletxes al temps del record i celebrant la trobada.

"Potser, vindrà un dia en què tindrem els ulls d'un color daurat fosc, i veurem la bellesa". (Ingeborg Bachmann)

Creació i recerca: Toni Cots i Esther Freixa i Ràfols
Dramatúrgia: Toni Cots
A l'escena: Esther Freixa i Ràfols
Fotografia: Laura van Severen
Vídeo: Josep M. Jordana
Amb el suport de: CRA’P – Pràctiques de creació i recerca artística.
Residències: Teatre Potlatch (Fara Sabina, Itàlia), Escena Mazatlán (Mazatlán, Mèxic) i Teatre La Rendija (Mérida, Mèxic).
Agraïments: Kika Rodriguez, Óscar Urrutia, Josep M. Jordana, Lis Costa.

Estrenat a El Masnou (Bcn). Presentat a Barcelona en diferents espais i a Torí (Itàlia).

Toni Cots i Esther Freixa i Ràfols col·laboren des del 2007 establint un diàleg continu entorn a la creació escènica. Junts creen un llenguatge artístic que es confronta amb la mirada de l’espectador a partir de diferents aproximacions al cos i al text caracteritzades per una poètica de la intimitat, buscant com el fet teatral pot esdevenir un lloc compartit. La seva darrera creació Medea (a la carta) es presenta des de fa deu anys a cases particulars, galeries, teatres i festivals d'Europa, Líban, Mèxic, Veneçuela i Argentina, amb 137 funcions. 30 anys - un acte poètic de resistència és la continuació d'aquest procés d'investigació iniciat ara fa onze anys. Del 2011 al 2015 comparteixen un laboratori regular sobre pràctiques col·laboratives basades en el cos amb altres artistes i persones interessades. També col·laboren en l'àmbit de la gestió cultural amb el projecte CRA'P a través del qual situen diferents propostes d'investigació, de creació, de formació i de producció.

www.medealacarta.org
https://vimeo.com/303384938

_________________________________________________________________


NÚRIA GUIU SAGARRA
Likes

50 min. Nous llenguatges del cos.

Likes.jpg

Likes parteix de l'anàlisi de dos fenòmens populars de Youtube: el cover dance i els tutorials i vídeos sobre les diferents tècniques de ioga. Des d’una perspectiva socioantropològica, l'artista aborda el públic amb un discurs sobre el valor social d'un like en les nostres societats digitals. Aquest treball és una mirada fresca i coreogràfica sobre la presència del cos en l’era digital.

"Una reflexió portada a escena sobre algunes de les corporeïtats amb més prestigi social dels nostres dies". (Èlia Brugulat, Recomana.cat)

Direcció, coreografia i dansa: Núria Guiu
Assistència artística: Esther Freixa i Sònia Gómez
Vestuari: assistència de Nestor Reina
Foto i vídeo: Alice Brazzit
Projecte en residència a Cra’p (Mollet del Vallès), Konvent.0 (Berga), Espai Bokashi (Ciutadella de Menorca), La Blanca i Sala Hiroshima (Barcelona).

S'ha presentat a Sala Hiroshima (Barcelona), Fira Tàrrega 2018, Festival Batard Brussels, Tanz Festival Rhein-Main, Taiwan Dance Platform, Dansens Hus Oslo, Tercera Semana Valencia, Lubelski Teatr Tanca (Poland).

Núria Guiu és ballarina i coreògrafa graduada a l'Institut del Teatre de Barcelona. Actualment és estudiant del Grau d’Antropologia i Evolució Humana a la UOC i professora de ioga certificada del mètode Iyengar. La seva trajectòria professional com a ballarina inclou companyies nacionals com IT Dansa o La Veronal i internacionals com Cullberg Ballet (Se), Gisele Vienne (Fr), Carte Blanche Dance Company (No), Jasmin Vardimon (Uk), Kobalt Works (Be), Ingri Fiksdal (no) entre d'altres. Entre el 2009 i 2010 forma part del projecte Kamuyot, una peça de la companyia Batsheva Dance Company dirigida a un públic adolescent i presentada durant 8 mesos a diversos instituts de secundària entre Suècia i Israel.

www.nuriaguiu.com
https://www.youtube.com/watch?v=klCT4PIvlmQ

_________________________________________________________________