NKNS és un estudi de producció audiovisual situat a Barcelona vinculat al món de la cultura i de l’art.

Dirigit per Josep M. Jordana, porta a terme treballs d’encàrrec per a institucions, empreses, associacions i particulars, i col·labora amb artistes, músics, poetes i videocreadors.

Ha realitzat vídeos promocionals, corporatius, institucionals, espots culturals, videoclips musicals, gravacions de festivals, concerts i espectacles, entre altres tipus de vídeos.

Alguns dels treballs realitzats darrerament han estat per a ECAS Entitats Catalanes d'Acció Social (vídeos corporatius i divulgatius), exposició "Els papers del CADCI. Memòria recuperada" (vídeos amb entrevistes), Tinta Invisible Edicions (clips promocionals de llibres d’artista o art book trailers), Universitat de Barcelona (vídeos per al projecte Viu la Poesia), Ajuntament de Barcelona (vídeo institucional per al programa de medi ambient Ajuntament+Sostenible), epeople-c (documentació de tallers i clips promocionals), Affinity Petcare (vídeos corporatius), Nits Digitals festival d'arts electròniques de Vic (espots i documentació videogràfica del festival), festival de vídeo d'autor Flux de Barcelona (imatge videogràfica), propost.org (sèrie de gravacions d'actuacions de poesia), etc.

L’estudi col·labora amb un selecte grup de professionals amb qui forma l’equip de treball adequat per a la realització de cada projecte. Alguns dels col·laboradors habituals són Jordi Piqué, Núria Antentas, Gat, Xavi Casadesús, Lis Costa, Manel Pons, Mark Cunningham & Sílvia Mestres, Léos Ator, Jordi Teixidó, Javier de la Torre, Glòria Basté, Joan Lopez Lloret i Julián Álvarez.


jordana03.jpg

nkns-logo.jpg


Josep M. Jordana

Barcelona, 1959

Ha cursat estudis relacionats amb la imatge (fotografia, cinema, vídeo i 3D), el so i la música, entre ells el Màster en Creació Audiovisual i Tecnologia per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, IUA (1995-1997). També és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1980-85).

Des del 1986 treballa com a realitzador i productor independent en vídeo i cinema. Ha realitzat un centenar de produccions en els camps de la videocreació, la ficció, el documental de creació i la videoinstal·lació. Ha participat en espectacles audiovisuals amb Raeo, Lydia Lunch, A cunt on Fmol i Convolution, entre altres. Ha portat a terme videoaccions, escànner-accions i actuacions com a videojockey. Així mateix, ha elaborat la música original d’alguns dels seus vídeos.

En el camp de la docència, ha sigut professor de càmera i d’edició des del 1990 al 2008 a l'IDEP, Escola de Vídeo-Cine-TV & New Media de Barcelona.

És membre fundador de l’equip videogràfic HABITUAL VIDEO TEAM des del 1991, juntament amb Lis Costa, amb qui organitza des del 2000 el cicle / festival de vídeo d’autor FLUX de Barcelona i dirigeix l'arxiu videogràfic on line SUMMA.

També executa treballs d’encàrrec i col·labora com a realitzador, operador de càmera i editor free-lance amb artistes, músics, poetes i videocreadors.

De 1990 a 1993 va treballar dins de l'Agència internacional de televisió Editmedia TV de Barcelona com a operador de càmera i de plató en informatius i programes per a televisions estatals, autonòmiques  i estrangeres, i també en produccions no televisives com documentals, institucionals i home videos. També va fer feines de regidor de plató, treballs diversos d'edició i tasques periodístiques i de producció.

A partir de 1993 treballa com a realitzador, operador de càmera i editor free-lance en produccions per a TV (ENG, EFP, programes i plató) i en altres produccions no televisives com industrials, promocionals, reportatges, documentals, ficció, etc., generalment relacionades amb temes culturals i artístics.

El 2002 crea el seu propi estudi de producció audiovisual a Castelldefels que a partir del 2005, amb el nom de NKNS, es trasllada a Barcelona prop dels Encants, de qui agafa el nom.

Al llarg de la seva trajectòria ha treballat per a productores de vídeo i televisió, productores multimèdia o agències de publicitat com Àrea de Televisió, Gestmusic, Altervideo, Signos Particulares, TamTam Rec, Intervideo, Frame Zero, El Terrat Produccions, Studistar, Interausa, OX Estudio, Leiber Music, Alex & Sergio Soler Producciones, Victrixmedia; per a empreses com Solvay Ibérica, Hispavic Ibérica, Kalifarma, Sony, Nissan, NH, Rotecna, EGM, epeople-c, Affinity Petcare, Tinta Invisible Edicions, Marge Books; per a institucions, festivals  i associacions com l’Ajuntament de Barcelona, ECAS Entitats Catalanes d'Acció Social, Instituto Cervantes, G3G Records, Goethe Institut de Barcelona, Universitat de Barcelona, Fundació Joan Brossa, Institució de les Lletres Catalanes, Propost.org, Kton y Cia, festival Nits Digitals, festival A Part, festival Flux; i per a artistes, músics, poetes i realitzadors de vídeo com Maite Ninou & Xavier Manubens, Antoni Abad, Julián Álvarez, Raeo, Lydia Lunch, Jacobo Sucari, Toni Serra, Eugeni Bonet, Kònic Thtr, Jordi Teixidó, Mabel Palacín, Art Larson, Alfredo Costa Monteiro, Tres, Xavier Guix, Manuel Cuesta, Jakob Draminsky Højmark, Mark Cunningham, Sophie Borthwick & Pierre Pilatte, Josep-Maria Balanyà & Walter Quintus, Joan López Lloret, Silvia Piva, Cristina Casanova, Glòria Basté, Elena Ferrer i Eduard Escoffet, entre altres.