cat     cast     eng
 
Josep M. Jordana
NKNS
Habitual Video Team
 

FLUX CLUB 2020 sessió 3: CARLOS PINA

FLUX CLUB 2020 sessió 2: ELISABET MABRES

FLUX CLUB 2020 sessió 1: TONI SERRA *) ABU ALI

FLUX 2019 festival de vídeo d'autor

Festival INFLUX 2019 [vídeo a escena]

FLUX CLUB 2019 sessió 13: MANA SALEHI

FLUX CLUB 2019 sessió 12: NOEMI SJÖBERG

FLUX CLUB 2019 sessió 11: DIONÍS ESCORSA + ALBERT MERINO

FLUX CLUB 2019 sessió 10: JULIÁN ÁLVAREZ

Estrena del documental HOMENATGE A ORIOL PERUCHO

 

 1 2 3 >  

  Estrena del documental HOMENATGE A ORIOL PERUCHO

divendres 21 juny 2019, 21h
CINEMES GIRONA
projecció + concert

entrada 6€

Estrena del documental HOMENATGE A ORIOL PERUCHO
(2018 - 78 min)

Projecció del documental del concert homenatge a Oriol Perucho que va tenir lloc a la Sala Apolo de Barcelona el 6 de novembre del 2017, realitzat per Josep M. Jordana i Martí Sans.

I després del documental, concert en directe d'una versió reduïda dels Escamot Voll-Inga, amb Eduard Altaba (baix elèctric), Saki Guillem (teclats i veu), Nèstor Munt (trompeta), Jordi Nico (saxo soprano), Quico Samsó (bateria) i Oriol Pons de Vall "Ginger" (veu), que tancaran la vetllada interpretant alguna de les peces del concert.

Projecció + concert: 6€
venda entrades anticipades

tràiler
+ info


El documental recull el concert homenatge a Oriol Perucho que es va fer a la Sala Apolo de Barcelona el 6 de novembre del 2017.

Perucho, que havia mort feia un any, va ser un dels referents clau de les avantguardes musicals a casa nostra. Fins a la seva mort va estar compromès amb la innovació i l'experimentació. Des que el 1969 va crear la mítica banda Perucho's, que juntament amb Baf, van ser els introductors del free jazz a casa nostra, no va parar de tocar la bateria, de compondre i d'improvisar, sempre rebutjant els camins fàcils i buscant-ne de nous per explorar. Va passar per diverses bandes, algunes de culte per a l'escena musical més avantguardista, com Tropopausa, Koniec, Moisés, Moisés, La Bel Canto Orchestra de Pascal Comelade, Les Anciens, Cebos Enrique, Mil Pesetas, etc. A més va enregistrar tres discos en solitari: "Insultó, le multaron y dejó de comer" (1992) "Zaping CD" (1994) i "Así pasan 45 minutos" (1998) en els que va col·laborar amb un gran nombre de músics amics i on va plasmar el seu univers més personal.

El concert va ser un emotiu tribut a aquest músic tan singular. Durant hora i mitja varen desfilar per l'escenari de l'Apolo amics i companys musicals de Perucho, interpretant la seva música. El pes del concert va recaure en la banda, formada per a l'ocasió, Escamot Voll-Inga (Eduard Altaba, Enric Cervera, Saki Guillem, Nèstor Munt, Jordi Nico, Pep Pascual, Oriol Pons de Vall "Ginger", Quico Samsó, Ramon Solé, Martí Soler, Rafael Zaragoza "Zarita"), però també s’hi van sumar formacions mítiques com: Moisés, Moisés (Jordi Golmayo, Pep Pascual, David Soler), Bel Canto Orchestra (Pascal Comelade, Gat, Pierre Bastien, Oriol Luna, Pep Pascual, Roger Atrofe, Enric Casasses) i els cantants Pau Riba i Anna Subirana; i també formacions actuals que segueixen els corrents experimentals iniciats als primers anys 70: BEC (Pierre Bastien, Juan Crek, Eli Gras), Cabo San Roque (Roger Aixut, Oriol Luna, Pepe Seguí, Laia Torrent), Mil Cogotes (Roger Atrofe, Hara Kraan, Oriol Luna, "Panotxa"), i la ballarina Sònia Sánchez.

Una ocasió única i difícilment repetible de veure dalt de l'escenari a 29 músics de l'escena musical alternativa iniciada els anys 70.

Després del documental, una versió reduïda dels Escamot Voll-Inga, formada per Eduard Altaba (baix elèctric), Saki Guillem (teclats i veu), Nèstor Munt (trompeta), Jordi Nico (saxo soprano), Quico Samsó (bateria) i Oriol Pons de Vall "Ginger" (veu) tancaran la vetllada, interpretant algunes peces del concert.

CINEMES GIRONA
Girona 175 - 08037 Barcelona