Les caixes de la memòria
2007, 95 min en loop, videoinstal·lació
Josep M. Jordana
vídeos
 

vídeo
Josep M. Jordana

2007, 7:55 min
vídeo SD 16:9

Document videogràfic de la videoinstal·lació Les caixes de la memòria.
15-16 novembre 2007, Festival A Part 2. Arts i estructures, Auditori del Centre Cultural de la Mercè, Girona.

Videoinstal·lació per a dos monitors i set caixes plenes d'objectes diversos embolicats en paper. Es proposava al públic assistent que mirés, triés i si li agradava algun dels objectes, que se l'emportés, fins que s'anessin acabant. Va ser una instal·lació irrepetible perquè els objectes eren records familiars, impossibles de reposar.

 

una videoinstal·lació de
Josep M. Jordana

Barcelona 2007


TEXT INTRODUCTORI A LA INSTAL·LACIÓ

Finalment, un dia em vaig decidir a obrir les caixes on guardava tota mena d'objectes personals, decoratius, documents... que havien pertanyut als meus pares, i que jo havia ordenat i desat després de la seva mort. Teòricament, eren objectes sense valor, tot allò que ni el meu germà ni jo havíem volgut o pogut aprofitar. Però alguna cosa m’impulsava a guardar-los.

Vaig gravar-los, pensant que després d'haver fet aquesta gravació en vídeo seria capaç de desprendre-me’n, perquè ja feia molts anys que els guardava. Però encara ho faig.

És per això que demano la vostra col·laboració en aquest nou intent d'alliberar-los de les caixes. Espigoleu, trieu... Si hi ha alguna cosa que us interessi, podeu agafar-la.

Potser, qui sap, algun dia formin part de la vostra memòria.

Barcelona 2007

presentada a

Festival A Part 2. Arts i estructures
15-16 novembre 2007
Auditori del Centre Cultural de la Mercè
Pujada de la Mercè, 12 - Girona